29. srpna 2016

Byt v posledním patře

Bydlela jsem ve dvou bytech pod střechou a myslím, že opravdu jediná výhoda těchto bytů je , že vám nikdo nedupe nad hlavou, ale to je asi tak všechno. Naopak nevýhody- v zimě více protopíte, v létě je šílené horko a nedá se nijak vyvětrat, střechou může zatékat a to hlavně v zimě když roztaje sníh. Děti by neměli sami do 10 let jezdit výtahem, takže když jdou například ze školy musí jít po schodech. Nám se pravidelně stávalo, že nejezdil výtah a táhnout sama kočár do sedmého patra byl tedy zážitek. Většinou také v posledních patrech nefungují odsavače nad sporákem a ze stoupaček na wc cítíte co kdo pod vámi vaří. Já osobně bych koupila byt maximálně ve třetím patře, výše ne.
gove

Bydleli jsme v nejvyšším patře, ne teda 12, trochu míň.. super výhoda je opravdu ta, že ti nikdo nedupe nad hlavou. Párkrát se stalo, že výtah nejel, nebo výpadek elektriky. Je to nepříjemné ale jedinkrát, kdy mi to opravdu vadilo, když se výtah předělával a nejel snad týden. Jednorázově se to bez výtahu dá.
Jestli tam bylo větší teplo to nedokážu posoudit, nikdy mi to tak nepřišlo a zima už vůbec ne - topili jsme si jak jsme potřebovali. To spíš člověk pozná, když soused pod ním netopí, od podlahy jde zima než ze shora.
Přes střechu nám zateklo jednou jedinkrát - když ve vichřici uletěla střecha:( ovšem to nebylo zatečení ale totální vyplavení a odnesli to i sousedi v nižších patrech
luminel

když jsem v našem domě obcházela byty,tak mě zarazilo jak moc je slyšet v posledním patře strojovna výtahu , to bylo fakt hrozný, to bych nevydržela,ale ve vedlejším vchodě to tak hrozné nebylo, tak na to bych si dala pozor
joy_

bydlíme v posledním patře a za jiné patro bychom neměnili. Máme tu klid. Dům je revitalizovaný včetně výtahu, takže střechou neteče, byt se nám nepřehřívá, strojovna je slyšet jen minimálně (nebo už jsme si zvykli), nikdo nám nechodí kolem vstupních dveří a zas tak moc nás neruší zvuky zvenčí.
Samozřejmě má to i své nevýhody, když nejede výtah nebo když potřebujete nastěhovat něco, co se vám nevejde do výtahu.
Co se týče topení, tak určitě neprotopíme víc než ostatní. Navíc tu existují při vyúčtování zohledňovací koeficienty pro tímto způsobem znevýhodněné byty (štít, přízemí, nejvyšší patro apod). No a nakonec teplo se stejně nerozúčtovává podle indikátorů na 100 %, ale v poměru 60:40 nebo 50:50. ještě mě napadla nevýhoda, jako poslední byty v patře odvzdušňujete radiátory.
martinam76

my jsme ted v osmem, poslednim. Zatepleny, po renovaci, byt je uzasnej, ze by bylo extra vedro tak to rict nemohu, v zime stejne jako vsude jinde. Jde o to mkrnout se, jak je dum stary, zda se bude rekonstruovat atd.
Vytah mame jeden, nejel asi 3x a slapat to tehotna se psem treba i nekolikrat denne, fakt nic moc. Stejne tak s kocarkem, nakupem atd....
mr_falko
   
Bydlíme v bytě ve zděný bytovce z roku 1974 v posledním patře (4. np) - bez výtahu. Celej byt jsme vlastníma silama rok rekonstruovali. Výhoda je, že nám opravdu nikdo nedupe nad hlavama. Další, pro nás kladný pozitivum je výhled. Ten máme asi nejlepší z celýho baráku. Co se týče topení, tak máme vlastní plyn. kotel, takže si zatopíme kdy my chceme a neurčuje nám to místní teplárna. Co jsem sondoval od sousedů, tak asi protopíme o trošku víc, ale není to nic extrémního. Spíš záleží na kolik člověk topí, jak větrá atd. Co se týče tepla, tak to je horší, ale to je dáno spíš orientací bytu skoro na západ, takže nám do všech oken krom kuchyně pere sluníčko tak od 14 hod. do západu. V zimě nám tu slunce nesvítí vůbec. Po zkušenostech z minulýho léta jsme tenhle rok instalovali klimatizaci a tou hodláme i topit. Po zkušenosti z předchozího bytu, kde jsme bydleli uprostřed paneláku a nad náma bydlela rodina s malejma dětma, tak znovu bych do toho nešel. Neustálý dupání, jízda na odražedlech s asi hranatejma kolečkama a pod náma zas stěkal a kňoural velkej pes když byl sám doma. Všude je prostě něco . . .
drabek06

my sli po zkusenosti predesle,cilene do bytu v.poslednim (u nas 4.patre).
Vytahy nemame,odpada starost
Ale hlavne....dum prosel kompletni revitalizaci,zatepleno,okna,zasklena lodzie a hlavne strecha. Strecha je nove sedlova,odizolovana,nove svody, takze vubec neresime nejake vedro/zima,zatekani apod. Presto mame jiny koeficient na vypocet tepla,jako posledni patro.
Mame absolutni klid,coz je pro nas jedna z klicovych veci.
Nemenila bych ani za nic
kimby
 
;