16. května 2016

Nesprávná diagnoza

Byl jsem na dovolené minulý rok na mácháči, kde mě chytla strašná bolest břicha.
Vzhledem k tomu že začaly přípravy na festival, tak již v arealu byly doktoři, sanitky aj. S bolestí břicha jsem je navštívil a ty mě odkázaly do nemocnice.
Jel jsem do nemocnice v České lípě, kde jsem prošel odběrem krve, moči atd.
Po nějakém vyšetření mi zdejší doktorka řekla, že mi nic není, že nikde nic nevidí a krev i moč jsou v pořádku a můj problém je spojen se zdejším koupáním
Pár dní na to jsem přijel domů, kde mě v noci opět chytly hrozné bolesti a takto jsem ty bolesti přecházel několik dní s tím, že jsem asi nastydl. Po několika dnecha jsem navštívil zdejší nemocnci a tam po pořádném vyšetření jako je Sono, krev, moč zjistily, že mám něco na močovém měchýři. Později po pár dalších vyšetřeních vylezlo na povrch, že mám " Papilom " na močovém měchýři
Ty bolesti nejspíš vyvolávalo to, že Papilom má poměrně velké rozměry ( nebudu teď hledat dokumenty které jsem obdržel v nemocnici ) a na něco mi v oblasti toho močového měchýře tlačí a to vyvolává ty bolesti
Legenda

Pred mesicem jsem spadl pri sportovani na pravou ruku, druhy den ji ledoval a dals den jel do nemocnice (byl vikend) na chirurgii. Tam udelali rentgen a s narazeninou me poslali domu. Za 5 dni jsem sel v miste bydliste na kontrolu s tim ze me to furt pekelne boli. Dalsi rentgen a dostal jsem fixaci zapesti. Po tydnu kontrola bez zlepseni. Doktor me vicemene ubezpecil ze s rukou nic neni protoze na snimku nic nevidi a ani doktori v nemocnici nic nevideli. Za 14 dni kontrola. Na ruce mam stale jakoby otok na jednom miste. Chirurg me poslal k ortopedovi, ten si vyzadal dalsi rtg snimky a zjistil mi PO MESICI zlomenou clunkovou kost. V tydnu jdu na CT a na 90% me ceka operace, 3 mesicni lecba (sadra na 2 mesice) a dalsi 3 mesice rehabilitaci. Navic mi ortoped rekl ze se ta ruka mela ihned kompletne zafixovat sadrou a ne jenom ortezou zapesti. Podle ortopeda si chirurgove nevyzadali rentgen na kterem by to videli. Delaly se snimky zapesti a na clunkovou kost se musi delat snimky se zavrenou pesti a ve dvou natocenych polohach. Proto to nevideli, protoze si nenechali udelat snimky, ktere meli.
V 8.00 navsteva praktickeho lekare, sestra me poslala domu at prijdu zitra, ze doktor dnes neprijde. Bylo mi 18 a sel jsem domu. V 10.00 jsem se probudil s nohama skrcenyma a bolestma. Jel jsem na chirurgii a kdyz me videl doktor okamzite jsem jel do nemocnice. Tam ruzna vysetreni.... Nemohl jsem uz chodit a kdyz jsem si mohl lehnout tak jsem mel kolena u hlavy. Ve 3 me dali na pokoj, v 19.00 se me prisel doktor zeptat jestli me to fakt boli ze na vysledcich nic neni. Operaci slepaku jsem si vyprosil, ve 21.00 byl na sale a rano jsem se probudil s drenazkou v brise s tim, ze mi to PRASKLO. To jen ke zkusenostem.
pawlisko

Můj kamarád spadl z kola, zajel si na chirurgii (nemo Příbram), že ho bolí rameno. Tam mu řekli, že to má naražené. Bolestí nemohl přežít noc, tak jeli druhý den do Všeobecné v Praze. Tam mu zjistili zlomenou klíční kost a šel na sál.
Stejná situace...kamarád táty měl malou nehodu, sanitka ho odvezla do PB, tam mu řekli že má naražený žebra. Druhý den Všeobecná a měl dvě žebra zlomený.
Tchán spadl ze žebříku a rozdrtil si patu. Nemocnice Rokycany, dva dny v nemocnici leží a nikdo to neřeší, protože nemají chirurga. Ten mu pak řekne, že musí na operaci. Tchán se bojí, tak si pod práškama a hmatem, tu rozdrcenou kost sestaví. Před operací mu udělají rentgen a zjistí, že pata je dobře sestavená a dají mu jenom sádru.
Manželka dostala po banální operaci plicní embolii, do konce života nemůže sportovat a všechny instituce to smetly ze stolu s tím, že komplikace nelze vyloučit. Odborný posudek v náš prospěch samozdřejmě vyloučil jiný odborný posudek ve prospěch nemocnice.
Marat

Pripojim konkretni zkusenost s clunkovou kosti :) mel jsem to rekl bych totozne jako ty. Fotbalove utkani a pad na ruku. Doma ledovani a rano pri opravdu velke bolesti navsteva nemocnice kousek za Brnem kde o vikendu bydlim na chalupe. Vysledek narazenina a dostal jsem obvaz a doporuceni dal ledovat. Rikam si OK vse jsem dodrzoval ale asi po 4 dnech kdy jsem to nevydrzel jsem se rozhodnul pro navstevu FN Brno, kde opakovane provedli RTG s ohromujicim zjisteni - nic vam neni jen to ledujte. Nechal jsem to byt a drzel se doporuceni a ruka z niceho nic opravdu prestala bolek i kdyz byla porad v jednom miste natekla. Asi za dalsi 2 mesice jsem se po narazeni stejneho zapesti ke specialistovi v Brne na ktereho me odkazal mu znamy - stara se pouze o ruce vsech nasich vrcholovych sportovcu. Rychly RTG a prvni shlednuti snimku diagnoza zlomenina clunkove kosti. Zlomenina byla stara vice nez 2 mesice a protoze byla na 2 casti tak jedna pulka byla jiz odumrela :) tim padem me cekal kostni step z predlokti, sesroubovani, 6 tydnu orteza pres loket a dalsi 2 tydny uz jen kratka orteza.
Tenkrat jsem se na to vykaslal a nechal to byt ale s*alo me to pekne to ti povim.
Kazdopadne me doporuceni. Zajdi si k nejakemu odbornikovi na operaci. Tento me operoval na sve jednodenni klinice. V 8 prichod, operace, ve 4 jsem se vzbudil a za hodinu domu. Plus to se v zadnem pripade nenech odbyt a cpat si neco jineho nez lehkou sadru z pryskyrice (lehci ale pevnejsi a muze se namocit). Celkove me stala 4000 operace a 500 sadra ale kamarad co mel uplne stejne zraneni s tim lezel tyden se smradlavou sadrou a trpel.
WSE

Mé přítelkyni v nemocnici dělali ultrazvuk a řekli jí, že nemá dělohu. Tak lítala jak blázen několik dní po specialistech, než zjistili, že je úplně normální, ale doktor možná přišel do služby po kalbě.
beraniste

No stane se, jsou i horší případy jako já, měl rozdrcenej nadočnicovej oblouk (podotýkám taky úraz , žádná rvačka) a taky mě poslali domů po 2D RTG, že je to ok a až to splasklo vypadal jsem jak nesouměrnej klingon, fakt jsem se zděsil :D. Tak zpět do nemocnice a po 3 hodinové operaci 2 destičky a 8 šroubů v lebce. Naštěstí to vypadá celkem dobře až na jizvu nad okem.
Fiury
 
;