Indukci vychvaluju, kde můžu, je opravdu superrychlá, na
plotýnkách se i po vaření dá udržet ruka, takže pro děti, které se motají po
kuchyni, určitě bezpečnější, než jakýkoli jiný druh vaření. Nádobí používám
naprosto obyčejné smaltované, funguje na tom. Jen mám zatím jediný problém za
dlouhá léta používání – neumím na indukci usmažit palačinky!!! :( Nevím, jestli
je to špatnou pánví, ale prostě se mi usmaží jen taková kolečka (zřejmě v
místě, kde probíhá to magnetické pole) a zbytek je jakoby syrový – nemáte někdo
nějakou fintu? Jestli smažit pomalu nebo rychle nebo s tím nějak neustále
hýbat? Anebo je opravdu chyba v té pánvi? V pořizovacích cenách jsou obrovské
rozdíly, dá se pořídit deska za 9 tisíc, ale také za dvacet. Netroufám si říct,
v čem jsou tak odlišné. Zapojovat by ji měl odborník!!! Jsou tam potřeba jiné
fáze, tuším. Když se připojí někam, kde to nebudete mít připravené na ten
vysoký výkon, bude vám to zřejmě vyhazovat pojistky. Dá se o tom dost najít na
netu.
Anonymni
mám indukční desku a jsem s ní strašně spokojená, varný zóny
hřejí tak, že se na nich dá udržet ruka, měla jsem plyn a byl na vaření rychlý,
ale proti tomu je indukce super rychlá, co se týče údržby, zatím jsem nic
nepřipálila, a ono to vlastně ani nejde, takže já mám jen a jen pro, jediná
nevýhoda je cena, ale asi se to vrátí na spotřebě elektriky, jo a nádobí na to
koupíš za normální cenu, jen je třeba ohlídat, zda je i na indukci, ale dražší
rozhodně není, tož asi tak
gabri1
já mám indukci a moc velká spokojenost. je to super rychlé.
ruku jsem na to teda nikdy nedávala. jsem srab.nádobí jsem musela koupit nové, mám
tulip od tescomy a ingenio od tefalu. nevýhoda je, že nádobí musíš vybírat,
většinou je trošku dražší, např. tefal. zatím nevyrábí pánev na lívance, což mě
štve. palačinky dělám normálně, problém nemám, používám pánvičky ingenio velkou
i malou a tohle se mi nikdy nestalo. smažím cca na 5 – mám to do devítky. jediné
co se nesmí, říkal pán, co zapojoval – spadnout na to cukr. že by to prasklo. a
cena – deska byla drahá, ale koupila jsem loňskou kolekci fagor a stála před
třemi roky 18tis., nová kolekce 35 – záleží ale i na značce.
Kitty25
Tak ja indukci pouzivam zatim asi necely 2 mesice a jsem
maximalne spokojena :lol: chtela jsem ji pac plynovej sporak v novym nesel a ja
se nechtela ucit varit na elektrice.
Vari se na tom stejne jako na plynovym, jen je to o hooodne
rychlejsi (vyrok, ze kdo ma indukcni sporak muze zahodit rychlovarnou konvici
je temer pravdive :wink: ). Je potreba s tim pocitat (treba tchyne, kdyz obcas
hlida a neco detem vari, to ze zacatku nezvladala, nejak ji nedochazelo, ze
kdyz ji to na stupen 7 jede moc rychle muze to ztlumit klidne na 4). A reaguje
na ztlumeni ci zesileni stejne rychle jako klasickej plyn. Jinak nadobi mame
Tulip od Tescomy a v pohode (nejaky mouchy by se nasly, ale bylo za normalni
penize). Panve od Tefalu a ty uz teda byly o dost drazsi. Tam jsem hodne
premyslela kterou opravdu potrebuju a kterou ne. Jo a znacku mame Whirpool, 4
plotynky, stala kolem 13.-15-tis. Nevim presne typ, ale kupovali jsme ji cca
pred 4 mesici a zas tolik jich Whirpool za tu cenu nedela. Me se na te nasi
libi funkce detskyho zamku, kdyz dovaris a vypnes vsechny plotynky deska se do
pul minuty vypne cela, jenom pipne, ze se vypina a pak casovac (u nas se denne
delaji testoviny, takze fakt ocenim, ze nemusim sledovat hodiny, proste naklapu
8 minut a jak to piskne jdu to slit).
Doriang
máme indukci 4 plotýnky od whirpoolu z ikei a supeeeeeeer.
Jsem děsně spokojená. Jediné, co mi vadí je, že když si na desku odložím něco,
např. utěrku, tak to začne pípat. údržba je asi častější než na na plynové
desce, ale zase to hezky vypadá.
Radka75
Já mám Moru a taky chválím, hlavně je to děsně rychlý – a ta
údržba – žádný drhnutí, jen se to normálka utře a nechytají utěrky, když ji tam
zapomeneš a mě se vypne, když je zapnutá a nemá hrnec. s tím smaltem je to
pravda nám tenkrát řekli, že dobrá je
ta, která má pod každou plotýnkou větrák, ale těžko říct kde je pravda ale
indukce je fakt super
Maky26
Mám pouze indukční vařič. Vařím pouze ve
starých železných smaltovaných hrncích. Trochu mi vadí regulace výkonu. Na
jedničku to je 70 stupňú a vařící voda se dále nevaří. Na dvojku to má být 100
stupňů, ale voda klokotá z hrnce.
Jirbar
Dobrý den, indukční varnou desku mohu jen doporučit. Já sama
mám doma kombinaci ( dvě plotýnky indukce a dvě normální ) a pokud nemusím, tak
nevařím jinde než na indukci. Dokonce jsem zrušila i rychlovarnou konvici.
Indukce ji v klidu nahradí. Skvělá je nejen na vaření vody, ale i na smažení.
Olej je hned rozpálený a máslo ihned vyškvařené. Jednu dobu jsem měla dokonce i
plynový sporák. A i když nevaří pomalu, za indikci bych ho nevyměnila. Už jen
kvůli údržbě a bezpečnosti ne.
Co se týče nádobí, mám dobrou zkušennost s jakýmkoliv
maknetickým materiálem. Od starých smaltovaných hrnců po prababičce, přes černé
litinové až k novým nerez určeným přímo na indukci. Nedá se použít pouze
materiál na kterém nedrží magnet. Tzn. některé nerez hrnce, hliníkové pánve a
sklo.
Opravdu indukce je super. dokonce přemýšlím o tom, že mou
rok a půl starou kombinovanou desku prodám a koupím si celou indukční. Dneska
už jsou ceny trošku příznivější i pro normální lidi.
jajdula
Tak já jsem měla napřed sklokeramickou desku Moru a nebyla
jsem s ní ani trochu spokojená. Kupovala jsem ji před šesti lety a dala jsem za
ni 12.000kč. Přesně jeden den poskončení garance vyhořela jedna plotýnka, po
opravě do půl roku znova. Naštvala jsem se koupila na zkoušku dvoupl. vařič
indukci, protože jsem si nebyla jista. Lituji, že jsem rovnou nevyhodila tu
sklokeramiku a rovnou nekoupila celou desku. Je to nesrovnatelně úspornější, co
se energie týče. Zezačátku jsem lítala k hodinám a zpět a pozorovala, jak
rychle se točí. Překvapení obrovské, protože se na 100 stupňů skoro ani netočí
a ještě je to v intervalech. Voda a všechno se vaří neskutečně rychle a pak
stačí snížit příkon. Jestli mohu radit, tak rozhodně indukci. A skoro všechny
hrnce mi na i jdou. Kromě některých pánví. Dokoupila jsem si ty s keramickým
vnitřkem a jsem navýsost spokojena. Tedy musím podotknout, že nádobí jsem před
deseti lety kupovala v cizině a nebylo zrovna nejlevnější, tak asi proto také
funguje na tu indukci. Tam už indukci znali.
Suzymon
Mám vyzkoušeno, že opravdu nejlepší je indukce. A pokud
chcete ušetřit čas při vaření, nebo peníze, pořiďte si alespoń jednoplotýnkový
indukční vařič třeba k plynovému sporáku atd. Ten vařič se dá už dneska pořídit
kolem 500,- a je to velmi rychlé vaření. A funguje na něm obyčejné smaltované nádobí.
Hella