16. července 2013

Chování lékařů

Bohužel mám stejnou zkušenost s primářem onkologie v jedné nejmenované moravské nemocnici. S mou maminkou jednal jako s nesvéprávnou, a když někdo zaklepal na dveře ordinace, poslal mě, abych šla otevřít (byla jsem tam jako doprovod své matky). Pak, pořád ještě v průběhu vyšetření, začal uvažovat, jestli si nemá jít přeparkovat auto, protože se provádí značení parkoviště. Možná se orientuje v onkologických nemocech, ale jako člověk - křupan.
Marie K.

Ano, nám se tohle stalo U Apolináře.  Tam naopak ženu zcela zbytečně vystresovali tím, že jí při běžné kontrole řekli, že je všechno špatně, konec pánevní, hned nástup a zítra řezat. Tak jsem ji uklidnil, našli jsme jiného lékaře, který žádný problém neviděl. Dítě mezitím mělo polohu příčnou. Ten podepsal lékaři U Apolináře reverz a potom to v řádném termínu odrodil sám. I když předtím musel praktikovat otočení zevními hmaty. Když jsme šli odevzdal podepsaný reverz k Apolináři, tak nám tam lékař tvrdil, že oni by situaci stejně zvládli také. V tu chvíli jsem měl sto chutí s ním vytřít podlahu. Když se člověk o sebe postará sám, tak to najednou jde.
Petr A.

No vidíte. A my máme s Apolinářem zase (již dvakrát) ty nejlepší zkušenosti - byť první porod byl velmi rizikový. Takže jste zjevně narazil na někoho, kdo nebyl až tak zkušený - minimálně v komunikaci. Ale dost mě to překvapuje, protože zrovna u Apolináře mají jedny z nejlépe "vychovaných" doktorů (resp. všechen personál).
Štěpán F.

Moje zkušenost s Agelem taky super. Poté, co mi primář kardio v HK řekl, že ani nemám chodit, pokud nebudu dopředu souhlasit s operací srdce (výsledky dosavadních vyšetření byly tak sporné, že nebylo jisté, zda tou vadou skutečně trpím) jsem se objednala do Agelu. Super přístup, jak od sestry, tak od doktora, po sérii hloubkového kardio vyšetření se přišlo na to, že by mě milej mistr z fakultky operoval zbytečně.
Hana P.

no o super kardio zakrocich v Trinci bych pomlcel...kamaradka je nadosmrti nesamostatny lezak...jaksi pri laparoskopii nepocitali, ze by se neco nepovedlo a nez ji prevezli a pripojili na pristroje, tak byl mozek 10minut bez privodu kysliku, otok mozku, ve sve podstate konecna, smrt by byla lepsi pro vsechny....omluva zadna, soud doted...6 let
Jana H.
Taky se to mění, byla jsem na revmatologii, pan doktor mi při pozdravu podal ruku a podíval se na mě. Byla jsem v šoku, to jsem zažila poprvé (běžně vejdete do ordinace, doktor sotva vzhlédne od počítače a hned kde to bolí případně odložte si). Když jsem mu říkala, jaké mám obtíže měla jsem skutečně pocit, že mě poslouchá a zajímá se. Myslím že takový přístup je ve prospěch věci, jak má člověk přesně popsat své obtíže, když má pocit, že ho lékař nevnímá.
Hana A.

Nekdy mam pocit, ze doktori (nastesti neni jich moc anebo mam stesti na rozumne doktory) se s oblibou divali na Nemocnici na kraji mesta, kde primar byl buh a vsichni se mu klaneli. Pokud se se mnou doktor nebavi jako s rozumnym clovekem, ktery muze mit taky svuj nazor a ma slusne a vecne dotazy a kdy probereme vyhody a nevyhody ruznych alternativ lecby, tak jdu k jinemu. Mam zkusenost s chirurgem (starsi pan, vzbuzujici uctu a pocit velkych zkusenosti), ktery suverenne urcil diagnozu natrzeneho bicepsu a naordinoval mi ctrnact dni klidu jen na zaklade popisu urazu a rentgenu... na dotaz, jestli by to nemohlo byt i neco jineho, kdyz jsem si vykloubil rameno a citil, ze se neco trha, jen odvetil, ze ne... proste natrzeny upon bicepsu. Tak jsem sel jinam, kde tuhle diagnozu nepotvrdili ani nevyvratili vzhledem k nedostatku informaci me poslali na mag. rezononaci, ktera odhalila utrzene manzety v rameni... Ja doktory beru jako odborniky s kteryma se muzu poradit, nikoliv vsevedouci bohy. Na miste dotycneho pana bych se zachoval stejne a urcite sel okamzite jinam
Jan K.

Mám podobné zkušenosti se specialisty obecně. Většinou se chovají arogantně a nejsou ochotni vyslechnout můj názor a popis problému, a pak taky tak dopadne i léčba. Stalo se mi to už 3x. Vždy až na druhý pokus, kdy jsem s takovým doktorem ztratil trpělivost, jsem se obrátil na jiného ortopeda a najednou šlo všechno hladce a problém vyřešil. Nejhorší jsou ti, co ví všechno nejlíp a nezajímá je, že pacient jim opakovaně popisuje něco jiného, než si oni vzali do hlavy. Člověk pak zbytečně přijde (v tom lepším případě) o rok aktivního pohybu.
Petr K.
 
My jsme včera v noci v karlovarské nemocnici rodili a pan doktor se choval taky dost drsně ale po porodu na mě mrkl okem a omluvil se,že to dělají schválně,aby ženy před porodem vyhecovali a dodali jí sebevědomí...po porodu jsme se jeho nadávání všichni zasmáli a bylo dobře
David K.

Mám osobní zkušenost s pohotovosti, doktor-hulvát měl taky spousty blbých keců, místo aby mi řekl co se mi stalo a co dělat aby mě vykloubený kotník tolik nebolel....Pan ředitel se mi na základě stížnosti na jeho chování písmemně omluvil, což je jistě pěkné gesto, resp. bylo by, kdybych se hned následně nedozvěděl, že jsem zdaleka nebyl první, ke komu se doktor-hulvát takto choval....Tak jen doufám, že panu řediteli dojde brzy trpělivost psát omluvné dopisy a pošle hulváta tam kam patří.....stejně jako by tomu mělo být v každé nemocnici i mimo ně....
Jan K.

Copa Varská nemocnince, to je hřbitov!! Tam bych UŽ nešla ani omylem, neošetřili 80ti letého dědu protože zrovna kuli politický pikle, mámě ublížili a když jsem šla rodit, tak mi sdělili, že zrovna malujou a šmitec, nechtěli mě ani vyšetřit, nakonec to vykomunikoval chlap !! tak jsem jela do plzně, protože to bylo předčasné, nedali mi ani sanitku !! HRŮZA, sami doktoři mezi sebou si říkají "neznáte raději někoho jinde? tady je to nic moc"
Renata A.

 
;